Eksempler på Jules Verne udgivelser fra ikke-nordiske lande.


Jules Verne på engelsk.

Den vigtigste JV oversigt på engelsk, der vist desværre ikke bliver ajourført:   Zvi Har'El's J.V. Collection:    http://jv.gilead.org.il/

 

 

 
Se også oversigt over amerikanske og engelske billigbogsserier:  Serier på engelsk
 
Jules Verne og England.

Per-Johan: En jobbrelatert reise over til England, og grunnet ovennevnte passet jeg på å ta turen
om Foggs Reform club i Pall Mall 104 og hans boligadresse Savile row 7.            

Per Johan apr. 2008: A Winter Amid the Ice, Sampson Low, Marston, Searle & Rivington , London 1876, virkelig vakker, med gullsnitt og det hele:


 

The field of Ice i en udgave fra forlaget Routledge (HWC). Med 126 Riou-illustrationer og indbindingen er komponeret shirting.

"Floating Island or The Pearl of the Pacific", Sampson Low, Marston & Company, Limited.
New and cheaper edition. (u. år - men sandsynligvis 1923 iflg. Taves & Michaluk). Pæn udgave med lidt slidt shirting. Den har indklæbede farveillustrationer (Henriks).

.

(Lars-Erik, okt. 2008, 1926)

Fra forlaget Ward, Lock & Co., Limited i deres serie "The Royal Series" No 21. 
Denne udgave er ikke registreret i Taves & Michaluk´s engelsksprogede bibliografi "The Jules Verne Bibliography", som ellers skulle være den mest "komplette" bibliografi over engelsksprogede udgaver. De nævner Ward & Lock udgaver fra 1933 og 1964; men denne er fra 1950´erne(sandsynligvis fra 1958). 

En amerikansk udgave af "Around The World In 80 Days" i serien Golden Picture Classics fra forlaget Simon and Schuster i New York, 1957. Den er desværre blevet repareret i ryggen; men det giver da et billede af 50´ernes tegnestil. Den er nævnt i Taves & Michaluk s. 140.


   

Fra Nils, juli 2008:

I New York købte jeg de to engelske nyoversættelser af original manuskripterne.

 

Fra Nils dec. 2008:

Et fuldt 15-binds sæt fra 1911 fra forlaget Vincent Parke. Udgaven er kommenteret af Charles F. Horne, en professor fra NewYork. De 15 bind rummer ca. 30 af de mest kendte romaner. Det er tidligere oversættelser, der er sat sammen til denne store udgave. På nettet har man kunnet følge med i bemærkningerne til de meget dårlige og ukomplette oversættelser. I Rejsen til jordens indre er det Hardwigg og hans kumpaner, der rejser ned i dybet. Værre er det med Is-Sfinksen, hvor Charles Horne giver den kommentar, at første del er så kedelig, at den er udeladt. Kun anden del er medtaget. Is-Sfinksen er taget med fordi den smager af Poe og dermed USA. 

 

Amerikansk Zar fra 1927 (Henrik juli 2009):

 
"Michel Strogoff - The Courier of the Czar", Charles Scribner´s Sons, New York 1927. 341 sider.
Illustreret med nogle få farveillustrationer. Bindet er orange helshirting. Det er 1 dollar-udgaven nævnt af Taves & Michaluk s. 155.


Jeg fandt en "Twenty thousand leages under the sea" fra forlaget Dean & Son Ltd., 1975. Af bagsiden fremgår, at den er en af serien "Dean´s Classics", hvor den er no. 19.
Af bagsiden af titelbladet fremgår, at den tidligere er udsendt i serien "Bancroft Classics" i 1967.
I min samling har jeg netop en "20,000 leages under the sea" fra serien "Bancroft Classics" hvor den har no 32. Denne er fra 1972, men er optrykt fra en udgave fra 1967. På bagsiden kan ses, at "Around the World" er no. 40.
Jeg har tidligere fundet en engelsk udgave af: "Around the world in eighty days" u. år. Også denne er en del af serien "Dean´s Classics", hvor den er no 13. Denne har dog ikke angivelse af at skulle være udsendt tidligere.


   

For at opklare lidt mere om de 3 bøger slog jeg op i "biblen" om engelsksprogede udgaver: "The Jules Verne Encyclopedia" af Brian Taves & Stephen Michaluk Jr.
På s. 141 står: "Around 1958, Dean & Son of London published Around the World in Eighty Days, 8vo., 183 s." Deans har også 183 s.!
Senere på samme side står: "In 1968, Bancroft Books in London began publishing Around the World in Eighty Days in the abridget Bancroft Classics series, no. 40."
Der nævnes desuden en udgave fra Dean & Son fra 1966 til 2s6d, men uden yderligere oplysninger.
På s. 127 står: "In 1967, Purnell Bancroft published Twenty Thousand Leages under the Sea in the Classics Series".
"Around 1968, Bancroft Books in London began publishing 20,000 Leages under the Sea in the abridged Bancroft Classics series, No. 32.  
På samme side nævnes en udgave fra Dean & Son fra 1967 til 2s6d - uden andre oplysninger.
Der er ikke nævnt nogen udgave fra Dean & Son i perioden
Det er ikke helt nemt at finde udgaver i Taves & Michaluk, til trods for de mange som er nævnt. Det skyldes dels de sparsomme oplysninger om de fleste, dels at ikke alle optryk/udgaver er nævnt. På den baggrund er bibliografierne i Verne-portalen langt foran! Dette ikke sagt som en slags selvforherligse, men for at illustrere, hvor svært det kan være, at lave udtømmende bibliografier.
Taves & Michaluk har virkelig lavet et kæmpe arbejde; men der er plads (men måske ikke publikum?)  til en grundig revision med tilføjelser.(Henrik, aug 2009)


     


Adventures of the Rat Family, Oxford University Press 1993, 72 sider, stort format, (The Iona and Peter Opie Library of Children´s Literature) (Per Johan)
 "A Journey to the Center of the Earth" i en forkortet version fra Longmans  + "Around the World in eighty Days" 

    
 
Disse 2 er udsendt i et hav af oplag. Iflg. Taves & Michaluk s. 108 er den første udsendt i 1938.  80 dage er fra 1937. De eksemplarer jeg har er (jordens indre) 14 opl. 1962 og (80 dage) 18. opl. 1961 og 23. opl. 1965; så der er virkelig tale om et par bestsellere!


 
Fra Per Johan: her en bok med link til en annen gudfar innen fantastisk litteratur, Edgar Allan Poe. Kjenner dere denne versjonen av Is-sfinxen?:

# Dobbeltbind Poe/Verne: The mystery of Arthur Gordon Pym fra Arco publications, London 1960

(det vil si: både The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket og Le Sphinx des glaces i samme bok)


Fra genbrugsbutikken i Murchison, NZ, stammer vedlagte scan af en amerikansk Jorden rundt fra Childrens Press, Chicago 1969. Et sobert værk, complete and unabridged med mange tegninger (Don Erwin) og leksikonagtige ordforklaringer i marginen og en efterskrift med biografi af Verne og en artikel om opdagelsesrejser gennem tiderne."Around the world in 80 days", Ward, Lock & Co., Limited, London and Melbourne. U. år. (HWC)Reklame i bogen og kontrolopslag i Taves & Michaluk (s. 139) afslører, at den hører til "Royal Series" og er fra 1903. Binddekorationen er tidstypisk, men har vist intet med hverken Jules Verne eller Jorden rundt i 80 dage at gøre. Stilen er vel et varsel om "Jugendstilen", der blomstrede de følgende år.

"Five Weeks in A Balloon" fra Pyramid Books, New York 1962.


Teksten er af Gardner Fox baseret på filmmanuskriptet af Irwin Allen, Charles Bennett og Albert Gail - med udgangspunkt i Jules Vernes roman.
Det er altså en slags  filmroman, og på bagsiden er der still-fotos fra filmen.

Den er registreret i Taves & Michaluk s. 106.


To lydbøger på CD fra det britiske pladefirma Naxos. De har hver en spilletid på ca. 2 timer 30 minutter,  så mon ikke de er en del forkortede?  (Lejf sep. 2010)

 "20,000 leagues under the Sea" i serien Great Illustrated Classics fra forlaget Baronet Books New York, 1992. Forsideillustrationen ligner filmplakaten fra Disney´s film. Udgaven er speciel ved at hver anden side er en sort/hvid illustration i temmelig primitiv streg."20,000 leagues under the sea". Det er et rødt kartonbind med smudsomslaget bevaret.
Den er udgivet af The Thames publishing Co., London som del af en serie, der kaldes Regent Classics. Det fremgår af "List of titles", at man også har udgivet "Around the world in eighty days". Omslagstegningen viser et antal flotte fisk og ubåden i et lidt usædvanligt perspektiv (Lejf) 
Mmærkeligt nok ikke nævnt. (Taves & Michaluk er ikke ufejlbarlige)
Til gengæld har Henrik engang anskaffet den anden Jules Verne i serien. "Around the World in Eighty Days". Den er nævnt i Taves & Michaluk s. 140. Den er udsendt i 1956, så Leifs er nok fra ca. samme år.   

En ældre engelsk dobbeltudgave med Five Weeks og Around the World ..,  fra Dent & Sons og Dutton & Co. Uden årstal og tegninger, men med 11 sider indledning. Bind 779 i en serie der kaldes Everyman's Library. Den angives at være udsendt 1. juni 1926 og skulle koste 80 c. i shirtingindbindingen (Bjørns)

    

"Round the Moon", Ward, Lock & Co. London u. år, 147 s. med 1 ill. - frontispice af Henry Austin. Det bemærkelsesværdige er indbindingen: Komponeret helshirting af typen "Sea Serpent", som Andrew Nash har kaldt den. Det specielt interessante for mig er, at grundfarven på shirtingen er rød. Jeg havde i forvejen 3 eksempler fra serien; men alle i blå shirting. Andrew Nash skriver, at han har set denne type i 3 farver: blå, grøn og rød.
Bogen er en af serien "Jules Verne Series" og dateres til 1900-1905. Andrew Nash har eksemplarer fra serien dateret ved ejerinskriptioner 1902 og 1904 (HWC)
Der er 12 titler i serien:
"Among the Cannibals"
"Around the World in Eighty Days"
"A Journey to the Interior of the Earth"
"The Mysterious Document"
"Five Weeks in a Balloon"
"The English at the North Pole"
"The Ice Desert"
"On the Track"
"Twenty Thousand leagues under the Sea", part 1 og part 2.
"From the Earth to the Moon"
"Round the Moon".
 

 17. oplag af "Round the World in Eighty Days" i serien Longmans Simplified English Series forkortet som en slags "læse-let-bog". Jeg har 2 tidligere oplag af denne bog - de er på portalen. I modsætning til tidligere oplag har man erstattet den kedelige forside med en moderne illustration. Denne er fra 1967. 1. oplag er fra 1937, så den har en lang levetid. (HWC)
 

Miller-20.000

Walter James Millers kommenterede udgave af  En Verdensomsejling under havet fra 1976 med et væld af  kommentarer og samtidige billeder, der supplerer teksten. 362 sider i stort format. Forlaget Thomas Y. Crowell, New York (Lejf).

En udgave af "Round the World in Eighty Days" fra det britiske forlag Hutchinson indbundet i rødt lærred og nydeligt dekoreret. 285 sider.


Ryg og front

Bogens eneste billede og titelbladet. Der er intet udgivelsesår angivet,

Titelblad

men se så, hvad Henrik har fundet:

Jeg har slået op i Taves & Michaluk om "Round the world..." og fundet følgende:
 
s. 137 "In November 1893, Hutchinson published Round the World in Eighty Days, another translation, part of the Boy´s Golden Library, 8vo., priced at 3s6d. Into the next century, Hutchinson also published plain and cheaper editions of books by Jules Verne."
 
s. 139 "In October 1919, Hutchinson published Round the World in eighty Days, crown 8vo., priced at 3s.".
 
Som det fremgår, kan det være svært at identificere udgaver i Taves & Michaluk, da de ikke (altid) angiver sidetal og udstyr, og da der er ganske få billeder af andet end de ældste udgaver.

Bag i bogen findes følgende liste:
Bogserien 1919

Da prisen har været 3/-, må det altså være en 1919-udgave. Desværre mangler det omtalte "most attractive pictorial wrapper in colours", altså smudsomslaget.

"Meridianaor adventures in South Africa" (På opmåling i sydafrika) Scribner, Armstrong & Co., New York 1874.22 s. + 2 s. reklamer.
48 ill. originale franske. Gråviolet komp. shirt. (bleget).

      Dette er den første amerikanske udgave - men i skarp konkurrence med en udgave fra Henry L. Shephard, som blev udgivet på samme dag i 1874.
Ejerinskription dateret "June 18th 1874". Bogen skulle ifølge Taves & Michaluk (s. 131-32) være udg. 25. maj 1874, så det er nok første ejers inskription.
Bindet er ikke så spektakulært, som egentlig planlagt, da man måtte fremskynde udgivelsen p. gr. a. konkurrencen fra Shephard; som iøvigt overtrådte uskrevne regler ved at udgive en  titel som et andet forlag havde annonceret til udgivelse. At det kunne lade sig gøre skyldes, at der først i 1891 vedtoges lovgivning om international copyright.Shephards udgave var dog forkortet og med færre illustrationer.
Spændende at få en bog med sådan en historie (og så en USA 1. udgave) i samlingen.

 
"The Mysterious Island (Part I) Dropped from the Clouds"
Sampson Low, Marston, Searle & Rivington, London 1889. Authors Illustrated Edition. 187 s., 9 illustrationer (orig. franske), rødt komponeret shirtingsbind.

 
"The Mysterious Island (Part II) Abandoned"
Sampson Low, Marston, Searle & Rivington, London 1889. Authors Illustrated Edition. 192 s., 8 illustrationer (orig. franske), rødt komponeret shirtingsbind.


"The Mysterious Island (Part III) The Secret of the Island"
Sampson Low, Marston, Searle & Rivington, London 1888. Authors Illustrated Edition. 189 s., 8 illustrationer (orig. franske), rødt komponeret shirtingsbind.

 
 Taves & Michaluks "The Jules Verne Encyclopedia" :

 
Her er hvad der er registreret af 1800-tals engelsksprogede udgaver af "The Mysterious Island":
 
1.  1875, sept. 3 vol. - shirtingindb., 7s 6d
2.  1879, febr. 3 vol. - beautifully bound. 3s 6d each.
3.  1879, mar. "The Abandoned"
4.+5.  1880, 3 vol. 8vo, 2 forsk. udgaver: 1s each og 2s each.
6.  1883, "Dropped from the Clouds"
7.  1886, "The Secret of the Island"
8.  1890, jan. 3 vol. 1s each.
9.  1891, "Dropped from the Clouds" og "Abandoned"
10. 1897, july "The Secret of the Island", 8vo, 2s 6d.
11. 1897, aug. "The Secret of the Island", 8vo, 2s 6d.
12. 1899, may 3 vol. Authors Illustrated Edition. 6d each.
-----
Da jeg ikke kunne finde mine nyerhvervede eksemplarer her, forsøgte jeg ILAB - med følgende resultat (udover de allerede kendte):
 
1. 1883, 3 vol.
2. 1883, "Abandoned"
3. 1886, "Abandoned"
4. 1888, "Secret of the Island", 49 ill.
-------
Denne lille undersøgelse viser
- at jeg har erhvervet 3 bøger, som ikke er registreret i Taves & Michaluk og ikke til salg på ILAB for tiden.
- at Taves & Michaluk nok har haft et begrænset materiale til rådighed, da de bibliograferede; selvom bibliografien er omfattende!
- at når Taves & Michaluk registrerer, at kun een af delene er udgivet, udelukker det ikke, at de 2 andre kan være udgivet samme år
- at "Authors Illustrated Edition" er udgivet før 1899 - ihvertfald i 1888-1889.
- at Sampson Low, Marston & Co. udgav rigtig mange forskellige udgaver/oplag i forskelligt udstyr og til forskellige priser i perioden
1875-1899, (hvilket reklamer i de 3 bøger understøtter)
 
 Twenty Thousand Leagues Under the Sea, Vintage Books, London 2011. Den er på 164 sider, altså stærkt forkortet. Til gengæld kan omslaget betragtes i 3D med et par rød-grønne briller."Around the Moon", J. M. Dent & Sons Ltd. London - E. P. Dutton & Co. Inc., New York, u. år. (genoptryk af en 1970-udgivelse)
Med farve og s/h illustrationer af W. F. Phillipps. 192 s. Tryk: Aldine Press, Letchworth, Herts. Imiteret helshirting m. tryk i sort og guld.
(1970-udg. nævnt i Taves & Michaluk s. 117).

     

The Tribulations of a chinaman by Jules Verne, translated by Ellen E. Frewer (new and cheaper edition)
London, Sampson Low, Marston & Company.

   

 Den er benyttet som flidspræmie til en elev, D. McOwen, der har fået første præmie i faget latin. (Godt klaret!).
Skolen er Alva Park Place School, der så vidt jeg har kunnet finde frem til var/er beliggende i Skotland nær Forth-floden."The Archipelago on Fire",
Sampson Low, Marston & Company, Limited. 1894.Illustreret med 6 indklæbede billeder af Benett + en mindre illustration på titelbladet.
198 s. + 1 s. reklame for forlagets Jules Verne udgaver (37 titler), hvoraf det fremgår, at mange findes i 4 prisklasser.
Tryk: Gilbert and Rivington, LD, St. John´s House, Clerkenwell Road, E.C.
Bind: Rød komponeret helshirting med tryk i sort og guld. Reklame for Pears´ soap på bagperm.(Samme reklame har jeg på de 3 bind Mysterious Island fra 1888-89)
 
I Taves & Michaluk nævnes udgaver fra Sampson Low 1885, 1887 (New and Cheaper ed.), 1888, 1890, 1896, 1905, 1906, 1910 og
 1923 (New and Cheaper ed.).
Der nævnes således ingen 1894-udgave - men den findes altså.

"A Voyage round the World In Search of the Castaways:
A romantic Narrative of the Loss of Captain Grant of the Brig Brittania
and of The Adventures of his Children and Friends in his Discovery and Rescue"
J. B. Lippincott & Co., Philadelphia. 1874.     

Illustreret med 170 originale franske illustrationer.
620 s. + 4 sider reklamer for forlagets andre udgivelser. Tryk: Lippincotts Press, Philadelphia. Bind: Grønt komponeret helshirting med tryk i sort og guld.
Taves & Michaluk s. 119. Amerikansk (og engelsksproget) 2. udgave - identisk med 1. udgaven fra 1873 udsendt af samme forlag - bortset fra årstallet på titelbladet.

"Propeller Island", Granada Publishing, London, Toronto, Sydney, New York 1977.
Uden illustrationer. Omslagsill.: Oliver Hunter. Edited by I. O. Evans. 192 s. Tryk: Fletcher & Son Ltd., Norwich, GB. ISBN: 0 246 10901 7
Hardcover med originalt smudsomslag. Først udgivet af Arco Publications i 1961.

En irsk Jules Verne på engelsk:

"The extraordinary adventures of Foundling Mick" (fr. "P´tit Bonhomme").
Royal Irish Academy, Dublin 2008.
Samme oversættelse som udgave fra 1895 fra Sampson Low, Marston & Co. Uden illustrationer. I-XIII + 237 s.
Introduktion af William Butcher, kort bio-/bibliografi af William Butcher, artikel om oversættelse af Jules Verne og specielt denne roman til engelsk af Kieran O´Driscoll.
Tryk: Printed in the UK by Mackays. Pocketbogsindbinding."Captain Antifer", Fredonia Books, Amsterdam 2001.Facsinile af engelskspoget udgave fra 1895 - sandsynligvis Sampson Low´s udgave. Uden illustrationer. 319 s.
Printed in the United States. ISBN 1-58963-322-9. Softcover pocketbogsindbinding.
Hollandsk udgave på engelsk; men er hverken at finde i den hollandske eller den engelsksprogede bibliografi !!
Denne udgave ikke nævnt i Taves & Michaluk.

En amerikansk/engelsk udgave med 3 romaner i 1:

"Journey to the centre of the Earth" + "Twenty thousand leagues under the sea"
+ "Round the World in eighty days", Everyman´s Library, Alfred A. Knopf, New York, London, Toronto 2013.
Med introduktion af Tim Farrant. Oversættelser er 1800-tals oversættelser, der med få ændringer her genudgives.
Uden illustrationer. Smudsomslaget indeholder en de Neuville ill. fra 20000 leages og er designet af Abby Weintraub & Emily Mahon.  691 s. + 7 s. reklamer for forlagets udgivelser.
Tryk: GGP Media GmbH, Possneck, Germany. Bind: Violet helshirting med tryk på ryg i sort og guld - med smudsomslag. ISBN: 978-1-84159-351-7

Man kunne kalde det modigt i 2013, at genudgive de gamle oversættelser, som jo er meget kritiserede;
men det er måske det læserne vil have. Det er i hvert fald 3 af de populære titler, så det er måske ikke så modigt.

.Teaterstykket "Journey through the impossible".
Udgivet i samarbejde med "The North American Jules Verne society" af Prometheus Books, Amherst, New York 2003.
Oversat af Edward Baxter. Indledning af Jean-Michel Margot. I et appendix 2 anmeldelser af stykket.
Originalillustrationer af Roger Leyonmark. 181 s. Printed in Canada. Karton med kartonryg. ISBN: 1-59102-079-4

Bogen er en oversættelse af den franske udgave: "Voyage à travers l´impossible"; men med tilføjelse af den scene, der var udeladt i den franske udgave fra 1981.
Stykket blev først opført i Paris i november 1882 - med mange "special effects", og havde succes med 97 opførelser.

"From Earth to Moon", Longmans 1963.
6. Hong Kong oplag. (1. engelske oplag er fra 1950)
Serien: "New method supplementary reader stage 3" = højst 1000 gloser benyttes.
Bearbejdet og forkortet af Michael West. Illustrationer af W. J. Gale & D. R. Baker. 28 s. Tryk: The Continental Printing Co. Ltd., Hong Kong.

I Taves & Michaluk nævnes s. 117, at disse bøger blev udsendt i midten af 1970´erne !!
Det illustrerer endnu engang, at Taves & Michaluks bibliografi har visse mangler.

VERNE, JULES. Godfrey Morgan. A Californian Mystery. Illustrated. Sampson Low, Marston & Company, London no date (c. 1900). 272 pages + advertisements. Orig. decorated cloth binding with ships on the front cover. Very good+, with slight edgewear. (L'École des Robinsons)


VERNE, JULES. Jules Verne's Magellania. Introduction by Olivier Dumas. Welcome Rain Publishers, New York 2002. XIII+187pages. Orig. boards in dust wrappers. Near fine/near fine wrappers.

     

VERNE, JULES. The Kip Brothers. Translated by Stanford L. Luce. Introduction and notes by Jean-Michel Margot. Wesleyan University Press, Middletown, Connecticut 2007. 476 pages. Orig. cloth in dust wrappers. Near fine/near fine wrappers.

     

VERNE, JULES. The Mighty Orinoco. Introduction and notes by Walter James Miller. Wesleyan University Press, Middletown, Connecticut 2002. XVII+424 pages. Orig. cloth in dust wrappers. Near fine/near fine wrappers.

     

VERNE, JULES. Family Without a Name. Translated by Edward Baxter. Illustrated in b/w. NC Press, Toronto 1982. III+312 pages. Orig. boards in dust wrappers. Near fine/near fine- wrappers.VERNE, JULES. Lighthouse at the End of the World. The First English Translation of Verne's Original Manuscript. University of Nebraska Press, Lincoln 2007. 168 pages. Orig. cloth in dust wrappers. Fine-/fine- wrappers.

     

"Round the World in Eighty Days", "Longmans´ simplified English series",

Longmans, Green and Co., London, New York, Toronto. 1937. Illustreret af "Nicholson". 157 s. Kartonindbinding.
(Nævnt i Taves & Michaluk s. 140) Den ser jo lidt anderledes ud end de senere oplag.Denne kan jeg ikke umiddelbart læse in toto, da der er et væld af bar-codes/2d-codes/QR-codes, der kræver en mobiltelefon, der kan den slags:

"Around the worls in 80 days",

Ubimark Books, Indianapolis, USA, 2010. Med kort og 2d-codes. 232 s. Softcover indbinding.

   


Den amerikanske 2. udgave af:

"Floating Island or The Pearl of the Pacific", Hurst and Company Publishers, New York. (1903)

Med mange orig. franske illustrationer. 382 s. + 4 s. reklamer for forlagets øvrige publikationer.
Forlagsindbindingen er komponeret grå shirting med tryk i rødt, sort og guld.
Stilen er jugendpåvirket og typisk for tiden.

     

"The Claim on Forty Mile Creek", som er del 1 af "The Golden Volcano".
Amereon House (Associated Booksellers), (1962). Fitzroy Edition. 191 s. U. ill.
Helshirting med guldtryk. (Der har muligvis været et smudsomslag?)


Det er den første engelsksprogede udgave. Nævnt i Taves & Michaluk s. 187.

"From the Earth to the Moon", The Heritage Press, Norwalk, Connecticut 1970.

Introduktion af Jean Jules-Verne. Farveillustrationer af Robert Shore. 206 s. Halvshirting indbinding. I kassette.
I bogen var indlagt The Heritage Club´s blad "Sandglass" med omtale af udgivelsen.....
Udgivelsen omtalt i Taves & Michaluk s. 116-117. Findes også med "Around the Moon" i et bind.

Oversættelser af "Seconde Patrie".

Taves & Michaluk nævner adskillige engelsksprogede udgaver fra 1923 (Sampson Low) og fremad.
De udgives i 2 bind med titlerne: "Their Island Home" og "Castaways of the Flag".
Den første USA-udgave kom fra G. Howard Watt, New York i 1924 med flere farveillustrationer og påklæbede billeder på
forpermen af bindene. De skriver endvidere, at Grosset & Dunlap genoptrykte Watt-udgaven med farveillustrationer og bind med eller uden påklæbede billeder. I 1935 udgiver dette forlag 2-binds udgaven i serien: "Famous Tales of Adventure" med s/h illustrationer. 279 og 255 s."The Castaways of the Flag". Grosset & Dunlap, Publishers, New York. U. år.

Titlblad + 1 s. oversætterens forord + 7 s. indledning + 242 s. 1 ill. i s/h overfor titelblad. På titelblad: "Illustrations by H. C. Murphy". Format: 19,4x12,5 cm. Indbinding: Brun helshirting med påklæbet farvebillede. Smudsomslag med samme farvebillede.

   

"Their Island Home". Grosset & Dunlap, Publishers, New York. U. år.

Titelblad + 2 s. indledning + 2 s. oversætterens forord +1 s. indholdsfortegnelse + 1 s. ekstra titelblad + 272 s. 1 ill. i farve overfor titelblad.
Format: 21,2x14,0 cm. Indbinding: Lysbrun imiteret helshirting med tryk i sort. Smudsomslag med farvebillede.
På bagside af smudsomslag reklame for serien "Famous Tales of Adventure".
Inskription i håndskrift: "Harold E. Stanley Gxxxxx? Christmas 1939 from Aunt Sissy".


"The Castaways of the Flag". Grosset & Dunlap, Publishers, New York. U. år.

Titelblad + 1 s. oversætterens forord + 7 s. indledning + 242 s. 1 ill. i s/h overfor titelblad. Format: 21,2x14,0 cm.
Indbinding: Lysbrun imiteret helshirting med tryk i sort. Smudsomslag med farvebillede.
På bagside af smudsomslag reklame for serien: "Famous Tales of Adventure".
De 2 sidste er samme udgave og kan vel dateres til 1939 ell. før og en del af serien "Famous Tales of Adventure".
De kunne være 1935-udgaven nævnt af Taves & Michaluk - men sidetallet passer ikke nøjagtigt og der er kun 1 illustration.
Den første passer ikke med beskrivelserne i Taves & Michaluk. Dette viser hvor vanskeligt det kan være, at foretage en sikker
identifikation med udgaver nævnt i bibliografien - men det har jo før vist sig ved andre titler.

"Star of the South" - "Star of the Settlement" ("L´Étoile du Sud" VE25)

bragt som feuilleton i "The Boys own Paper" 1884-85.
     En gang årligt kunne man købe et års blade i form af en bog "The Boy´s Own Annual".
Dette bind går fra okt.-1884 til sept.-1885. Dette eksemplar er let restaureret og mangler det første blad.
Feuilletonen løber fra 4. oktober 1884 til 28. marts 1885 i 26 dele. Romanen er i 24 kapitler og med 60 illustrationer af Benett.
Sammenlignet med Hetzels store volume single fra 1884 er der samme antal kapitler og illustrationer.
Oversætteren er ikke angivet, men det ser ud til at være en uforkortet oversættelse og med de originale franske illustrationer.
De første 9 dele har titlen på romanen "Star of the South", mens de følgende dele har titlen "Star of the Settlement" ?!

Taves & Michaluk angiver (s. 167), at dette er den første engelske (og engelsksprogede) udgave - og angiver titlen som "Star of the Settlement".

"Round the World in Eighty Days". George Routledge and sons, Limited. London u. år.

(Den jugendprægede stil på bindets dekoration antyder, at udgaven er fra ca. 1900-1910).
Oversat af Henry Frith. 1 ill. i s/h overfor titelblad. 2 s. indh. + 254 s. Rød komponeret shirting med tryk i sort og guld.
.


Taves & Michaluk (s. 136) skriver om Routledge-udgaver:
1878 2 udgaver til forskellig pris.
1885. 1 udgave.
"Well into the next century, Routledge also published plain and cheaper editions of books by Jules Verne, most of which had been translated by Henry Frith".
Det er nok en af disse sidstomtalte udgaver, der er tale om.
Det er ikke altid nemt at benytte Taves & Michaluk til at bestemme bøgerne efter!

The annotated Jules Verne: "Twenty Thousand Leagues under the Sea", New American Library, New York 1977.
.
Edited by Walter James Miller. Med 150 illustrationer. 362 s. Softcover. (Genoptryk af en hardcover edition fra 1976.)
Bogen er fyldt med illustrationer fra værktøj til skibe og dyr af alle mulige arter - mest havdyr, som passer til teksten i Jules Vernes roman.
En virkelig spændende udgivelse.
.
   


.

   
.

.
"Around the World in Eighty Days" - Illustrated edition. Cassell Publishers Limited, London 1990.
.
Illustreret med 203 billeder, som illustrerer alle steder på rejsen jorden rundt med gamle stik, akvareller og fotos.
Grøn helshirting med guldtryk på ryg - med det originale smudsomslag.
Også en virkelig spændende udgivelse - som viser hvad en rejsende faktisk kunne have oplevet på den tid.
.
     

"20,000 Leages under the sea", Grosset & Dunlap Publishers, New York 1917.
.
Illustreret med 8 still-fotos fra filmen (USA 1916) - der blev berømt for de første undervandsscener i en spillefilm. Med et forord om bogen og om filmen - specielt om undervandsfilmingen. (I)-XIV + 386 s. Indbundet i grøn helshirting med tryk i sort.
.
   
.

"Twenty Thousand Leages under the Sea", The World Publishing Company, Cleveland - New York.
.
U. år. - men copyright 1946. (Dette kunne være den rigtige 1946-udgave). Illustreret i s/h og med indklæbede farvebilleder af Kurt Wiese. Introduktion af May Lamberton Becker. 375 s. Serien: "Rainbow Classics R8".
Indbundet i helshirting med dekorationer i sort blåt og guld. Med det originale smudsomslag. Nævnt i Taves & Michaluk s. 125.
.
   
"A Voyage round the World - New Zealand", George Routledge and Sons, London & New York. U. år. (ca. 1890)
.
1 ill. på titelblad. 264 s. Forlagets komponerede grå helshirting med tryk i sort, brunt og guld. Guldsprængt på alle 3 kanter.
.
   


Denne 3. del af Kaptajn Grant er ikke beskrevet i Taves & Michaluk; men de nævner s. 119, at forlaget udsendte en 3-binds udgave"fully illustrated"
i 1876. Dette er åbenbart en billigere udgave udsendt i årene efter.
At dømme efter stilen på bindet er det før jugend-stilen blev almindeligt benyttet. Dekorationen har intet med indholdet at gøre; men er snarere
af en type, der kunne benyttes til en serie af ungdomsbøger med den læsende dreng ude i naturen.

Jules Verne: 20,000 leagues under the sea, illustrated by William O'Connor.

Sterling Children's books, New York, 2015. 311 sider. Righoldigt illustreret

     

Det er en bog i stil med den "Jorden rundt i firs dage", der blev udgivet af Carlsen i 2011 med ilustrationer af Robert Ingpen. Begge bøger er trykt i Kina.

"An Antarctic Mystery" ("Le Sphinx des glaces"), Sampson Low, Marston & Company, London u. år (1901).
Cheap Edition. Med originale franske illustrationer. (I)-XV + 336 s. De første sider indeholder indholdsfortegnelse og liste over illustrationer. Trykt hos Gilbert & Rivington, Clerkenwell, London E.C.
.

   
.
Indbundet i grøn helshirting med tryk i hvidt, gråt, sort, lysblåt og guld. Dateringen er ifl. Taves & Michaluk s. 183.


"For the Flag" ("Face au Drapeau"), Sampson Low, Marston & Company, London 1897. (Engelsk 1. udgave)
Med originale franske illustrationer. (I)-VI + 312 s. De første sider indeholder indholdsfortegnelse.
Trykt hos Gilbert & Rivington, Clerkenwell, London E.C. Indbundet i brun helshirting med tryk i sort, gult, hvidt og guld.
Taves & Michaluk s. 181.
.
    
.
Bogen er desværre vandskadet specielt på ryg og bagperm; men det betød også, at prisen var overkommelig.

Jeg har tidligere anskaffet "For the Flag" i en udgave som var udateret, hvorfor jeg var i tvivl om hvilken af de
tidlige udgaver det drejede sig om. Nu kan 1897-udgaven udelukkes, så iflg. Taves & Michaluk s. 181-182 kan
der være tale om en udgave fra 1905 eller 1906. Formatet er en lille smule mindre end 1897-udgaven, men ellers meget
tæt på - bortset fra shirtingsfarven der er lysblå med tryk i sort, gult, hvidt brunt og guld.
.


Engelsk tidsskrift fra 2005.


hvor man behandler Jules Verne i anledning af 100 året for hans død.

Bladet indeholder en artikel skrevet af Mike Ashley: "Journeys of a Fantasist". Den fylder 7 sider og er illustreret med billeder
af forsider af engelske 1. udgaver og enkelte af de franske illustrationer fra Hetzel-udgaverne. Artiklen behandler dels Jules Vernes liv - og især hans bøger. Specielt gennemgås de engelske første udgivelser af mange titler. En fin måde at mindes Jules Verne på blandt samlere af
"Rare books" i Great Britain (og internationalt).


.

.
.

”Martin Paz – The Indian Patriot”. Sampson Low, Marston, Searle & Rivington, London 1876.

Med 13 orig. Franske illustrationer.
Oversat af Ellen E. Frewer. 126 s. + 16 s. katalog over forlagets udgivelser. Tryk: Gilbert and Rivington, London.
Komponeret rødbrun helshirting m. tryk i sort og guld – alle 3 snit guldsprængte. 

.       .
.

Dette er den 3. udgivelse af titlen på engelsk; men den første udgivelse som selvstændigt værk, idet de 2 første er sammen med ””The Chancellor”.  Den første er også en Sampson Low-udgivelse fra november 1875, den anden er en Osgood-udgivelse fra marts 1876, mens denne er fra maj 1876.
Denne udgave har kostet 2 sh. – og samtidig udgives en billigere til 1 sh. I reklame i ”The Mysterious Island” fra Sampson Low ses, at den til 2 sh. er: ”In cloth binding, gilt edges, smaller type”; mens den til 1 sh. er med ”couloures boards”.  Den prægede ramme på forpermen er den samme som på andre Sampson Low udgivelser fra 1800-tallet – der kan findes nogle eksempler på portalen.

Kilde: Taves & Michaluk s. 151. 

"Around the World in Eighty Days"

Sampson Low, Marston & Co. Ltd., London u. år (ca. 1923-25). 2 indklæbede illustrationer i s/h. 289 s. + 5 s. om Jules Verne, 5 s. om Clark Russell + 34 s. reklame for  forlagets bøger.

Trykt hos Purnell and Sons, Paulton (Somerset) and London.

Rød helshirting med tryk i sort.

Billedet på forpermen er det samme søslag som på "The Floating Island" fra samme forlag. 

Se Taves & Michaluk s. 139. Beskrivelserne af de forskellige udgaver fra Sampson Low er ikke så detaljerede, at man kan identificere dem med sikkerhed; men jeg mener at denne er fra 1920´erne.

..